شیره انگور چه جوری درست میشه

شیره انگور از محصولات خوراکی بسیار خوش طعم، مقوی، دارای انرژی بالا و مزه ای شیرین و لذیذ است که سرشاراز انواع ویتامین ها، املاح و مواد معدنی می باشد. این محصول اغلب به عنوان صبحانه و یا میان وعده به همراه نان میل می شود و انرژی لازم برای فعالیت های روزانه را به خوبی فراهم می آورد. شیره انگور در کشور ما به دو شکل سنتی و یا صنعتی تهیه می شود و علاوه بر عرضه در بازار های داخلی کشور، به بسیاری از کشور های همسایه صادر نیز می گردد.

شیره انگور چه جوری درست میشه

با شیره انگور چی درست کنم

شیره انگور به عنوان یک خوراکی سالم و خوشمزه در وعده های غذایی ایرانیان، از جایگاه ویژه ای برخوردار می باشد. این محصول را می توان به تنهایی در کنار نان و چای میل نمود و یا انواع مختلف آن را به عنوان چاشنی و طعم دهنده، در غذا ها، دسر ها، شیرینی ها و کیک های متنوع به کار برد. با انواع شیره انگور سنتی و با کارخانه ای می توان دسر های ایرانی و محلی مختلفی همانند شیر برنج و حلوا را تهیه نمود. طعم شیرین و مطبوع شیره انگور اصل و تازه می تواند در بافت کیک ها و شیرینی های گوناگون، به کار رفته و بافتی نرم و مزه ای بی نظیر ایجاد کند.

ضمن آن که شیره انگور در غذا های ایرانی و فرنگی مانند دلمه برگ مو نیز به عنوان چاشنی و یا نوعی سس استفاده می شود. در برخی از نقاط کشور ما، شیره انگور تولید شده به روش سنتی را جهت تهیه شربت ها و نوشیدنی های خوش طعم محلی نیز به کار می برند. بسیاری از آشپزان حرفه ای در مناطق مختلف کشور ما و به ویژه روستاها، از شیره انگور به جای قند و شکر و سایر شیرین کننده های شیمیایی، برای طعم دادن به انواع مربا و حلوا ارده نیز استفاده می کنند. شیره انگور طبیعی نسبت به شیرین کننده های مصنوعی، بسیار سالم تر و لذیذ تر است و در عین حال فاقد مواد نگهدارنده مضر نیز می باشد، از این رو افزودن شیره انگور به انواع غذا و میان وعده کودکان و سالمندان نیز بسیار سودمند است.

شیره انگور چگونه درست میشود

شیره انگور چگونه درست میشود شیره انگور به دو روش سنتی و یا صنعتی تولید می گردد. روش سنتی، اغلب در منازل روستایی کشور، استفاده می شود. شیره انگور صنعتی نیز در کارخانه ها و‌ کارگاه ها، توسط دستگاه های مخصوص، تهیه می گردد.‌ در هر دو روش، از دانه های انگور تازه، شیرین و آبدار استفاده شده و در طی مراحل مختلف، دانه ها شسته و سپس آب آنها گرفته می شود.

در مرحله بعد، آب انگور حاصل را حرارت می دهند تا به غلظت مناسب برسد. در روش سنتی نوعی خاک و یا خاکستر سفید مخصوص را به شیره انگور در حال جوشیدن می افزایند که در اصل به عنوان صافی عمل کرده و در عین حال، سبب رنگ روشن شیره محلی نیز می گردد. در روش صنعتی، هیچ گونه خاک و ماده خارجی به شیره انگور افزوده نمی گردد و در واقع، دستگاه های مخصوصی عمل صاف نمودن شیره را انجام می دهند. این امر سبب می شود که شیره انگور صنعتی و کارخانه ای رنگ تیره تری داشته باشد. در مرحله آخر، شیره انگور تهیه شده به روش محلی و یا کارخانه ای، در داخل ظروف مناسب، بسته بندی و نگهداری می گردند.

چگونه شیره انگور درست کنیم

برای تهیه شیره انگور به روش محلی و سنتی باید در ابتدا انگور تازه و شیرین را با دقت بشویید و آنها را حبه کنید. سپس انگور ها را با استفاده از گوشت کوب و یا دستگاه آب میوه گیری، به خوبی له و یا میکس نمایید. در مرحله بعد، انگور های له و با میکس شده را در داخل صافی بریزید تا تفاله های آن گرفته شود و در اصل آب انگور خالص تهیه کنید. سپس این آب انگور خالص را در داخل یک قابلمه بزرگ بریزید و بر روی حرارت قرار دهید.

زمانی که در کناره‌ های قابلمه حباب هایی ایجاد شود و درست قبل از به جوش آمدن آب انگور، به تدریج مقداری خاک سفید مخصوص را به آب انگور اضافه نموده و مرتب به هم بزنید. در این زمان کف سفیدی بر روی آب انگور ایجاد می شود که باید آن را با کفگیر جمع کنید. پس از این مرحله، حرارت را خاموش نموده و قابلمه باید در حدود دوازده ساعت به حال خود رها شود، بدون هم زدن و یا تکان دادن ظرف. در این زمان، خاک سفید در ته قابلمه تهنشین خواهد شد و شیره انگور شفاف و زلالی در ظرف، تشکیل می شود.

در این زمان، شیره انگور صاف و زلال را به آرامی از روی قابلمه برداشته و در ظرف دیگری بریزید. این شیره باید دوباره بر روی حرارت قرار گیرد و‌ مجددا پخته شود تا به غلظت مناسب برسد. شعله اجاق در این مرحله باید بسیار ملایم باشد و شیره را پس از رسیدن به غلطت دلخواه، از روی حرارت برداری. این شیره انگور به روش سنتی تهیه شده است و پس از سرد شدن، آماده مصرف می باشد.

چرا شیره انگور کف میکند

چرا شیره انگور کف میکند به شیره انگوری که به روش محلی در منازل روستایی تهیه می شود، میزان مشخصی خاک سفید افزوده می گردد. این خاک سفید، پس از حرارت دادن و به جوش آمدن آب انگور، به محتویات قابلمه، اضافه می گردد تا عمل صاف شدن و تهنشین نمودن مواد اضافی داخل آب انگور را انجام دهد.

مقداری از این خاک سفید، در طی فرآیند جوشیدن و تغلیظ شیره انگور، به سطح آن می آید که در واقع دارای املاح گوناگونی می باشد. جهت تهیه شیره سنتی، باید این کف، به تدریج از سطح آب انگور جمع گردد، تا در نهایت شیره ای صاف و زلال، به وجود آید.

چرا شیره انگور تلخ میشه

یکی از نکات مهمی که در فرآیند تهیه شیره انگور، باید به دقت مورد توجه قرار گیرد، هم زدن دائمی آب انگور داخل ظرف، در زمان جوشیدن است. وقتی که آب انگور را جهت تهیه شیره انگور در داخل قابلمه می ریزید، باید توجه نمایید که در صورت تهنشین شدن مقدار زیادی از املاح موجود در آب انگور، ممکن است طعم شیره، به تلخی متمایل گردد. برای جلوگیری از این امر، باید عمل هم زدن شیره، در تمامی مراحل کار، به طور مداوم و تدریجی انجام گیرد. این مورد در کارخانه ها، توسط دستگاه های مخلوط کننده و همزن های مخصوص، انجام می شود.

ضمن آن که حرارت بیش از حد شیره و یا وجود ناخالصی، شاخ و برگ و یا دم میوه در شیره انگور نیز می تواند طعم این محصول را به تلخی متمایل ساخته و از کیفیت شیره انگور، بکاهد.

چطور شیره انگور درست کنیم

چطور شیره انگور درست کنیم درست کردن شیره انگور با کیفیت و مرغوب در منزل، کار ساده ای نمی باشد. اگرچه در بسیاری از مناطق روستایی کشور، انواع شیره انگور محلی به روش سنتی تولید گشته و سپس به مراکز فروش محصولات محلی، عرضه می گردند، اما تولید شیره مرغوب و لذیذ، نیازمند تجربه بالا، دقت بسیار و استفاده از انگور تازه و درجه یک است.

برای تهیه شیره انگور، باید آب این میوه را پس از شستن و دانه کردن، بگیرید. آن را صاف نمایید و سپس در قابلمه، حرارت دهید تا به غلظتی همانند عسل برسد. در روش های سنتی و محلی، استفاده از نوعی خاک سفید، برای به عمل آمدن شیره انگور ضروری است.

اگر شیره انگور صاف نشد چه کنیم

در صورتی که شیره انگور صاف نشود و پس از جوشاندن، دارای ناخالصی باشد، می توانید آن را در داخل پارچه های نازک و مخصوصی بریزید تا برای مدتی ساکن بماند. این پارچه ها به عنوان نوعی فیلتر عمل می کنند و ناخالصی های شیره انگور را جدا می سازند. در اصل این پارچه ها به عنوان نوعی فیلتر عمل می کنند.

در کارخانه ها، شیره انگور صنعتی را توسط فیلتر های ویژه ای، کاملا صاف می نمایند، به طوری که شیره انگور صنعتی تولید شده توسط برند های معروف به طور معمول، کاملا شفاف و زلال می باشد.

یک لیتر شیره انگور چند کیلو است

یک لیتر شیره انگور چند کیلو است شیره انگور چه به شکل سنتی تهیه شده باشد و چه به صورت صنعتی و کارخانه ای، باید در ظروفی با میزان حجم و وزن مشخص، بسته بندی شده و به بازار فروش عرضه گردو. به طور کلی تعیین وزن و مقدار شیره انگور از واحد لیتر و همچنین کیلوگرم استفاده می شود که در اصل یک لیتر شیره انگور معادل یک کیلوگرم از این محصول است.

شیره انگور ممکن است در بسته بندی های یک لیتری یا همان یک کیلویی عرضه شود. فروش این محصول به صورت عمده در داخل ظروف دو و یا چند کیلویی نیز معمول می باشد. ضمن آن که شیره انگور صنعتی در بسیاری از سوپر مارکت ها و سایر مراکز فروش، در داخل بسته بندی های ۵۰۰ گرمی و یا با حجم کمتر نیز، عرضه می شود که معادل نیم لیتر شیره می باشد.

100 کیلو انگور چقدر شیره میده

هر صد کیلو گرم انگور، در حدود بیست لیتر شیره تولید می کند. در اصل قسمت آبدار میوه انگور برای تولید شیره مرغوب و با کیفیت، اهمیت دارد و بخش زیادی از انگور تازه شامل پوسته و دانه های این میوه است که دارای آب زیادی نمی باشد. دم چوبی انگور، هسته ها، پوسته و گاهی حتی بخش گوشتی آن در طی فرآیند تمیز کردن، حبه نمودن، تفاله گیری و صاف کردن شیره، جدا می شوند و آن چه بر جای می ماند، آب انگور خالص و صاف است.

آب انگور به دست آمده نیز در طی مراحل تهیه شیره انگور، حرارت داده و تغلیظ می شود و بخش زیادی از آب خود را از دست می دهد. بنابراین طبیعی است که مقدار زیادی انگور، در حدود صد کیلو گرم، مقدار بسیار کمتری شیره تولید نماید.

با شیره انگور ترش شده چه کنیم

با شیره انگور ترش شده چه کنیم اگر شیره انگور شما ترش شده است، می توان این مشکل را از طریق روش هایی رفع نمود. برای رفع ترشی شیره انگور باید مقداری خاک سفید مخصوص را در شیره بریزید و بگذارید برای مدتی ساکن بماند. خاک سفید دارای ساختاری آهکی است و ترشی شیره انگور را تا حدودی می گیرد و طعم شیرین و لذیذی را به این محصول، می بخشد.

با شیره انگور چه چیزهایی میتوان درست کرد

با شیره انگور غذاها، انواع دسر، شیرینی و کیک های زیادی می توان تهیه نمود. در بسیاری از دسر های ایرانی و محلی از جمله شیر برنج، حلوای هویج و شیرینی های متنوع، از شیره انگور استفاده می شود. این شیره به دلیل دارا بودن طعم شیرین و لذیذ و در عین حال ویتامین ها و مواد معدنی بسیار مفید، می تواند جهت تهیه و طبخ بسیاری از غذاها و انواع دسر، مورد استفاده قرار گیرد.

شیره انگور تا چند سال می ماند

شیره انگور تا چند سال می ماند اگر شیره انگور به نحو صحیح و در شرایط بهداشتی و استاندارد تهیه شده باشد، برای مدت طولانی در دمای اتاق، قابل نگهداری می باشد. شیره انگور در طی فرآیند تغلیظ، بخش اعظم رطوبت خود را از دست می دهد، از این رو محیط مناسبی را برای فعالیت باکتری ها و کپک ها، فراهم نمی آورد. شیره انگور می تواند تا چندین سال، کاملا سالم بماند بدون آن که طعم و یا شکل ظاهری آن دستخوش تغییر شود.

یک لیتر شیره انگور چند کیلو است

یک لیتر شیره انگور در واقع معادل یک کیلو گرم از این محصول است.در واقع برای بیان وزن و حجم مشخصی از شیره انگور، می توان از هر دو واحد لیتر و یا کیلو گرم استفاده نمود. بسیاری از شیره های سنتی و یا کارخانه ای در داخل ظروف یک کیلویی بسته بندی می گردند و وزن محصول به صورت لیتر و یا کیلوگرم بر روی آن، درج می گردد.

شیره انگور چقدر ماندگاری دارد

شیره انگور چقدر ماندگاری دارد ماندگاری شیره انگوری که به روش صحیح و تحت شرایط استاندارد تهیه شده باشد بسیار بالا بوده و ممکن است تا حدود هفت یا هشت سال، کاملا سالم و قابل مصرف، باقی بماند. در صورتی که انگور در طی عمل جوشاندن، رطوبت خود را به حد کافی از دست ندهد، ممکن است بعد از گذشت مدتی از تولید شیره، دارای طعم متمایل به ترشیدگی بشود.

چگونه ترشی شیره انگور را از بین ببریم

برای این که طعم ترشی شیره انگور را از بین ببرید لازم است که از خاک سفید مخصوص تولید شیره استفاده نموده و شیره را به همراه این خاک دوباره حرارت دهید تا طعم آن دوباره شیرین و لذیذ گردد. در اصل ترکیبات موجود در خاک سفید، طعم ترشیدگی شیره را خنثی می کنند.

یک قاشق شیره انگور چند گرم است

یک قاشق شیره انگور چند گرم است هر یک قاشق شیره انگور برابر با حدود چهار تا پنج گرم از این محصول خوراکی می باشد که البته این امر به غلظت شیره نیز بستگی دارد. اگر رطوبت موجود در آب انگور اولیه به خوبی گرفته شود، شیره ای غلیظ و مرغوب تولید می گردد که هر قاشق از این محصول در حدود پنج گرم، وزن دارد.

یک لیوان شیره انگور چند گرم است

وزن و حجم یک لیوان شیره انگور، وابسته به شرایط گوناگون از جمله غلظت شیره، میزان رطوبت و املاح موجود در آن و همچنین حجم و اندازه لیوان، می باشد. به طور معمول یک لیوان شیره انگور در حدود صد گرم وزن دارد که این میزان می تواند در شرایط مختلف، تغییر نماید.

100 گرم شیره انگور چند قاشق است

100 گرم شیره انگور چند قاشق است به طور معمول، انواع شیره انگور با غلطت های متفاوت و در حجم و وزن گوناگون، بسته بندی شده و به فروش می رسد. می توان گفت که هر یک قاشق شیره انگور بسته به میزان غلظت این محصول دارای وزن های متفاوتی است اما معمولا هر یک قاشق سر خالی شیره، حدود چهار تا پنج گرم، وزن دارد. اگر یک بسته شیره انگور صد گرمی را انتخاب و خریداری نموده اید، در حدود بیست قاشق از این محصول را در اختیار دارید.

از 10 کیلو انگور چقدر شیره میده

در صورتی که بخواهید از ده کیلو گرم انگور درشت و آبدار برای تهیه شیره استفاده نمایید، در پایان در حدود دو کیلوگرم شیره خالص به دست خواهید آورد. قسمت زیادی از انگور تازه شامل هسته ها، دم انگور و پوسته میوه در طی فرآیند های متعدد تهیه شیره، جدا می شود. آب انگور باقی مانده نیز بخش زیادی از آب خود را در زمان تغلیظ از دست می دهد و در نهایت حدود دو کیلو گرم شیره انگور خالص و زلال، تهیه می گردد.

شیره انگور در چه ظرفی نگهداری کنیم

شیره انگور در چه ظرفی نگهداری کنیم شیره انگور را می توان برای مدت طولانی در داخل ظروف پلاستیکی و یا شیشه ای نگهداری نمود. توجه داشته باشید که شیره حتما باید در داخل ظروف درب بسته نگهداری شود و نیازی به گذاشتن ظرف، در یخچال نمی باشد. همچنین استفاده از انواع ظروف فلزی برای نگهداری شیره انگور، توصیه نمی گردد.