برخی از میوه ها به دلیل داشتن میزان آب فراوان جهت تهیه شیره مورد استفاده قرار می گیرند و در نهایت محصولی از آنها به دست می آید که جهت صبحانه یا به عنوان شیرینی طبیعی کاربرد دارند و انگور یکی از آنها است. شیره انگور خوب و مرغوب خواص درمانی زیادی دارد و در طب سنتی کاربردهای بسیار زیادی از آن به دست می آید بنابراین نوع درجه یک این محصول قادر به تامین همه انتظارات از آن است و این محصول با همه خواص خود برای صادرات شیره انگور به کشورهای دیگر مورد استفاده دارد.
شیره انگور
میوه هایی مانند انگور دارای درصد ماده خشک کمی هستند و میزان آب فراوانی دارند اما مواد مغذی این میوه به صورت محلول در آب است و برای این که بتوان از این مواد مغذی بهتر استفاده کرد معمولاً آب انگور را گرفته و آن را غلیظ می کنند تا به شکل شیره انگور اصل در آید که طی این فرآیند میزان آب موجود در محصول کاهش می یابد و آنچه که بیشتر باقی می ماند قند ها، ویتامین ها و مواد معدنی هستند همچنین به دلیل خروج آب از آن رنگ شیره تغییر میکند که در مورد شیره انگور اغلب رنگ قهوه ای تا سیاه ایجاد می شود.
شیره انگور به روش های مختلف سنتی یا به صورت صنعتی تولید میشود و در هر دو روش تولید با استفاده از ابزارهای مختلف رطوبت موجود در آب انگور از آن خارج می شود و مواد مغذی باقی می مانند؛ در روش سنتی معمولا از حرارت مستقیم به آب انگور استفاده میشود که در این حالت ممکن است قندهای موجود در شیره بسوزند و کیفیت این محصول کاهش یابد اما در روش صنعتی معمولا از حرارت غیر مستقیم استفاده می گردد و کمترین میزان تخریب در مولکول های قند و سایر مواد معدنی و ویتامین های موجود در این محصول روی می دهد.
شیر انگور تولید فوقالعاده زیادی در کشور ما دارد و علت این مسئله نیز تاکستان های بسیار زیادی است که در جای جای کشور وجود دارند به همین جهت در شهرستان هایی که میزان تولید انگور بالا است کارخانه تولید شیره احداث شده تا به این شکل شیره به صورت محلی و منطقه ای تولید شود و به همین خاطر است که طعم و عطر انواع شیره های تولیدی در کشور ممکن است با همدیگر متفاوت باشد.
روش تهیه شیره انگور به این شکل است که انگور ها از درخت مو چیده می شوند سپس در کارخانه شسته شده و ضایعات از آن حذف میشود سپس انگورها در دستگاه پرس قرار میگیرد تا آب موجود در آن خارج شود و این آب پس از فیلتراسیون آماده حرارت مستقیم و غیرمستقیم می گردد تا آب موجود در آن کاهش یابد و به شیره تبدیل شود.
خواص شیره انگور
شیره انگور به دلیل داشتن مواد مغذی مختلف از جمله انواع ویتامین ها و مواد معدنی دارای خواص بسیار زیادی است و این خواص کمک میکند تا در طب سنتی نیز استفاده زیادی داشته باشد همچنین مصرف روزانه چند قاشق شیره انگور خواص باورنکردنی را به همراه خواهد داشت از جمله این که این محصول به دلیل داشتن املاحی مانند فسفر، پتاسیم و منیزیم و ویتامین ها باعث تقویت سیستم ایمنی می شود.
قند موجود در شیره در افزایش دسترسی بدن به کالری بسیار نقش دارد علاوه بر این مصرف شیره باعث رقیق شدن خون می شود چون در آن مقدار زیادی پتاسیم قرار گرفته است و احتمال بروز حمله قلبی را کاهش می دهد همچنین در شیره انگور عنصر آهن بسیار زیاد است و میزان ویتامین b۱۲ نیز فراوان می باشد که این دو در کنار یکدیگر می تواند به درمان کم خونی کمک کند.
انواع مختلفی از شیره انگور باعث پیشگیری از سرطان می شوند و از این محصول برای کاهش اثرات و عوارض شیمی درمانی استفاده می گردد، علاوه بر این شیره انگور باعث پیشگیری از آلزایمر می شود و نقش مستقیمی در تقویت فعالیت سلول های مغزی دارد.
مصرف شیره انگور سفید باعث پاکسازی روده و معده می شود و نقش باز کنندگی آن در مجاری کبدی و صفراوی نیز قابل توجه است علاوه بر این باعث بهبود سرفه شده و به افزایش وزن کمک می کند و در نهایت این که این محصول خواص بسیار زیادی برای سلامت پوست دارد و از پیری آن و تاثیر نور خورشید جلوگیری می کند.
شیره انگور خوب
شیره انگور خوب و درجه یک قبل از هر چیز محصولی است که در تهیه آن از انگورهای سالم و تازه استفاده شده است چون استفاده از انگور مانده باعث میشود که مزه خوبی نداشته باشد بنابراین حتما شیره ای خریداری نمایید که در تهیه آن از انگور درجه یک استفاده شده باشد.
بهترین این محصول دارای رنگ بسیار خوبی است و این رنگ نشان دهنده کیفیت آن است چون در نمونه های نامرغوب و کم کیفیت رنگ مات و کدری از این محصول مشاهده می شود که آن را برای استفاده بسیار نامناسب خواهد کرد و جذابیت مصرف را از بین می برد.
شیره انگور خوب غلظت فراوانی دارد به این معنی که میزان رطوبت موجود در آن بسیار کم شده است و این برای مصرف کنندگان و استفاده کنندگان از آن بسیار مهم است و هر چه شیره آب کمتری داشته باشد و غلیظ تر باشد اقتصادی تر است علاوه بر این فروشگاه تولیدی شیرینی و مواد خوراکی که از شیره انگور به عنوان افزودنی استفاده میکنند نیز نوع غلیظ آن را ترجیح میدهند چون صرفه اقتصادی بیشتری دارد.
شیره انگور مرغوب
تولید شیره انگور مرغوب در کشور ما بسیار فراوان است و همین باعث شده فعالیت صادر کنندگان این محصول بسیار بیشتر شود چون دسترسی خوبی به نوع مرغوب این شیره وجود دارد و هر ساله حجم قابل توجهی از تولید داخلی کشور را به بازارهای مختلف در جهان ارائه می کنند.
شیره انگور مرغوب از میزان شیرینی متعادلی برخوردار است و این نشان میدهد که در آن از کمترین میزان شیرین کننده ها مانند شکر استفاده شده است چون در برخی نمونه ها اضافه کردن شکر فراوان باعث می شود که طعم و مزه آن از بین برود و بوی خاص انگور نیز حذف گردد.
در بهترین شیره به هیچ عنوان از ترکیبات غیر مجاز افزودنی استفاده نشده است و مواد نگهدارنده در آن وجود ندارد و این به مصرف کنندگان اطمینان می دهد که مصرف این محصول کوچک ترین تاثیر منفی را بر سلامت آنها نخواهد داشت همچنین شیره مرغوب به صورت کاملا بهداشتی نیز تهیه میشود و مجوزهای لازم برای تولید را از وزارتخانههای مختلف را دارا است علاوه بر این این شیره در بهترین های آن در ظرف های شیشه ای نگهداری میشود که کوچکترین تاثیری بر کیفیت شیره نخواهد داشت.
شیره انگور در جدول
شیره انگور محصولی است که به خاطر ارزش غذایی آن شهرت زیادی دارد و با نگاه به جدول آنالیز آن به راحتی به دست می آید چون وقتی به این جدول توجه شود انواع مختلفی از ویتامین ها و مواد معدنی در آن مشاهده می گردد همچنین قندهای موجود در این شیره اغلب از نوع فروکتوز و گلوکز هستند.
کسانی که با مواد مغذی موجود در این محصول آشنایی ندارند مراجعه به این جدول بسیار ضروری است تا اطلاعات کامل تری در مورد محصول را در اختیار آنها قرار دهد و به این ترتیب مطمئن شوند که این محصول می تواند آنچه را که نیاز دارند از انواع مواد مغذی و ویتامین ها در اختیار آنها قرار دهد.
جدول آنالیز غذایی این شیره تنها شامل ویتامین ها مواد معدنی نیست بلکه میزان کالری را که از مصرف هر ۱۰۰ گرم از این محصول به دست می آید را در خود جای داده است علاوه بر این مقدار پروتئین این محصول را نیز بسیار کم نشان می دهد و اطلاعات کامل در مورد میزان آب آن نیز آورده شده است که کمک قابل توجهی به خریداران در سفارش آن خواهد کرد.
شیره انگور چه خاصیتی دارد
شیره انگور محصولی است که به دلیل داشتن تنوع بسیار زیادی از انواع مواد مغذی دارای خواص بسیار زیادی است که آن را متفاوت از انواع خوراکی های دیگر می کند مثلاً این محصول برای خانم ها فوق العاده مناسب است و آنها را از درد دوران قاعدگی نجات می دهد یا نقش تسکین کننده را دارد.
شیره انگور دارای مقدار زیادی آهن است که به رفع کمبود آهن بدن زنان در نتیجه قاعدگی کمک می نماید؛ این محصول برای خانم ها نقش تقویت کننده ماهیچه های رحم را دارد و در دوران بعد از یائسگی به سلامت استخوان ها کمک می کند.
این محصول در دوران بارداری و شیردهی زنان نیز بسیار ارزشمند است و به رشد مناسبتر جنین کمک می کند همچنین در مورد آقایان نیز افزایش میل جنسی را به دلیل طبع گرم محصول به همراه دارد و مصرف روزانه سه قاشق غذاخوری از آن می تواند از ضعف بدن در همه افراد جلوگیری کند و برای کودکان فوق العاده است.
شیره انگور چیست
وقتی آب از میوه انگور به روش های مختلف از جمله فشار خارج شود محصولی بسیار رقیق است که دارای شیرینی کمی است و اغلب به رنگ شفاف می باشد اما اگر این محصول حرارت ببیند و رطوبت و آب موجود در آن کم شود دچار تغییر رنگ می شود در نهایت تبدیل به محصولی به نام شیره انگور می گردد.
شیره انگور یک صبحانه، میان وعده یک افزودنی خاص به مواد خوراکی است که از غلظت خوبی برخوردار است و با اضافه کردن آب امکان رقیق سازی آن نیز وجود دارد همچنین این محصول تنها از یک نوع انگور به دست نمی آید بلکه از همه انواع میوه های انگور می توان در تهیه بهترین این شیره استفاده کرد.
شیره انگور خراب میشود
شیره انگور چنانچه به روش و شیوه مناسب نگهداری نشود به سرعت خراب می گردد و علت این مسئله نیز تاثیر پذیری انواع ویتامین ها و موادی است که در داخل شیر وجود دارد که همگی تحت تاثیر عواملی همچون حرارت زیاد و تاثیر نور خورشید کیفیت اولیه خود را از دست میدهند بنابراین این نکته را در نظر داشته باشید که برای نگهداری شیره از شرایط مناسب محیطی استفاده کنید.
هر نوع عوامل مخرب محیطی تاثیر منفی بر شیره انگور دارد و برای جلوگیری از خراب شدن شیره انگور بهتر است آن را در ظرف های پلاستیکی و شیشه ای قرار دهید و به دور از نور خورشید نگهداری کنید همچنین محیط نگهداری این شیره باید خنک باشد چون دمای بالا به تدریج تاثیرات بسیار نامطلوبی بر کیفیت شیره گذاشته و در بسیاری از موارد طعم و مزه آن را به دلیل تغییر در ترکیب قندها تغییر میدهد و آن را ترش می نماید.
شیره انگور خواص و مضرات
شیره انگور خواص بسیار زیادی دارد و نقش مهمی در تامین نیاز بدن به انرژی ایفا میکند همچنین چندین مورد از فواید دانه در بالا مورد بررسی قرار گرفته از جمله این که این محصول برای سلامت همه بخش های بدن از جمله پوست بسیار اهمیت دارد و در عملکرد مناسب دستگاه گوارش تاثیر گذار است.
مضراتی برای شیره انگور نیز وجود دارد مثلاً این محصول دارای طبعی گرم و تر است و چنانچه افراد گرم مزاج میزان بالایی از آن استفاده کنند برای آنها بد بوده و باعث ایجاد سردرد می شود و در قسمت های مختلف بدن به ویژه صورت ایجاد جوش می نماید.
قند فراوان موجود در این شیره در صورت مصرف زیاد آن باعث ایجاد خطراتی برای افراد دیابتی می شود و در نهایت این که مصرف فراوان این محصول باعث اضافه وزن در افرادی خواهد شد که بیشتر از حد معمول از این شیره استفاده می کنند.
شیره انگور ضرر دارد
مضرات شیره انگور در مقایسه با فواید آن بسیار محدود است و به چند مورد محدود میشود که همه اینها در نتیجه مصرف زیاد از حد شیره انگور می باشد و البته در مورد هر نوع ماده خوراکی دیگر نیز بدون شک این مسئله رخ خواهد کرد.
شیره انگور اگر در نوع خراب شده آن مصرف شود برای سلامتی فوق العاده ضرر دارد مثلا مصرف بیش از اندازه آن نیز باعث بالا رفتن حرارت بدن میشود و به این ترتیب عوارضی همچون سردرد و و ناراحتی های گوارشی را به همراه دارد.
کسانی که به شیره میوه ها از جمله شیره انگور علاقه دارند برای این که در نتیجه مصرف این محصول دچار ضرر و آسیب نشوند باید همیشه حد متعادلی از آن را مصرف کنند و استفاده بیش از اندازه از این محصول آسیب جدی به سلامت بدن وارد می کند.
شیره انگور مضرات
مضرات شیره انگور بسیار ناچیز و محدود است و به این دلیل کمتر به آن پرداخته میشود البته باید این نکته را در نظر داشت مصرف شیره تنها زمانی مضر است که بیش از اندازه مصرف گردد البته شیره انگور ناسالم نیز میتواند برای سلامتی بسیار خطرناک باشد همچنین شیره هایی که در محیط گرم نگهداری شدند و طعم ترشیده دارند سیستم دستگاه گوارشی را به هم می ریزد و باعث ایجاد شکم درد، اسهال و سردرد می شود
مضرات این محصول در مقایسه با فواید آن بسیار ناچیز است و با مصرف به اندازه میتوان از هرگونه مضرات آن رهایی پیدا کرد به همین جهت است که توصیه میشود این شیره در مقدار مناسب مصرف شود و از نمونه های کم کیفیت و غیر بهداشتی آن استفاده نگردد.
شیره انگور مانده
شیره انگوری که مدت زمان زیادی از تولید آنها گذشته است و علیالخصوص در محیط نامناسب نگهداری شده دارای ارزش غذایی کمی است و گرما به تدریج باعث از بین رفتن ویتامین های آن می شود همچنین تاثیر نامطلوبی بر طعم و مزه آن خواهد گذاشت به طوری که مزه آن ترش خواهد شد و استفاده از آن نه تنها برای کودکان بلکه برای افراد بزرگسال نیز بسیار خطرناک خواهد بود.
مضرات شیره انگور مانده بسیار زیاد است مثلا به تدریج تولید نوعی گاز در خود تولید می کند که باعث بروز نفخ در دستگاه گوارش می شود و به این ترتیب عملکرد اندام گوارشی را به طور کامل مختل میکند همچنین در برخی موارد باعث بروز مسمومیت می شود و این برای همه افراد به ویژه کودکان میتواند فوق العاده خطرناک باشد.
شیره انگور نجس است
شیره انگور محصولی کاملاً سالم طبیعی و حلال است و به هیچ عنوان نجس نمی باشد و این محصول تنها زمانی که بیش از اندازه مانده باشد و مواد قندی موجود در آن تخمیر شود باعث تبدیل به نوعی ماده و ترکیب مستی اور می شود و در واقع به نوعی شراب تبدیل می شود و تنها در این حالت است که نجس است.
برای جلوگیری از حرام شدن این محصول و نجس شدن آن حتماً باید اصول مناسب در نگهداری آن مدنظر قرار گیرد و از قرار دادن این محصول در محیط گرم به مدت طولانی خودداری شود چون به طور قطع قندهای موجود در آن ساختار خود را از دست میدهند و مصرف شیره می تواند باعث بروز حالت خواب آلودگی و مستی در افراد شود.
شیره انگور از کجا بخریم
قیمت انواع شیره انگور باید پس از تولید کننده تعیین شود و از معتبر خریداری شود و فروشگاهی که به صورت مستقیم این محصول را تولید و عرضه می کند مرجع خرید مناسبی برای این شیره به شمار میرود بنابراین اگر میخواهید نور ارزان و با کیفیت این محصول را تهیه کنید و از بهداشتی بودن آن اطمینان حاصل نمایید حتماً قبل از هر چیزی تولید کننده آن را شناسایی کنید و پس از اطمینان از کیفیت محصول نسبت به خرید آن اقدام نمایید.
خرید شیره انگور به صورت اینترنتی نیز از تولیدکننده ممکن است و خرید از همین جا با حداقل نرخ ممکن صورت خواهد گرفته تا به این ترتیب مشتریان و صادرکنندگان به نوع مرغوب این شیره با نرخی باورنکردنی و بسیار سودآور در صادرات به کشورهای دیگر دسترسی پیدا کنند.