شیره انگور یکی از مواد غذایی بوده که دارای ارزش تغذیه بسیار زیادی است. آن ها سرشار از کلسیم منیزیم فسفر و آهن هستند و برای درمان کم خونی نیز مورد استفاده قرار می گیرند. در مورد شیره انگور اطلاعات زیادی مد نظر می باشد و جوشاندن شیره انگور با توجه به پارامتر های مختلفی انجام می شود که در این مقاله به شرح آن ها می پردازیم.
جوشاندن شیره انگور
شیره انگور یکی از مواد غذایی بوده که حاصل جوشاندن آب انگور ها می باشد، آن ها با استفاده از حرارت تولید می گردند و به این ماده شکر نیز اضافه می شود. بعد از تولید و سرد شدن این محصولات ممکن است، این ماده غذایی شکرک بزند. در اثر شکرک زدن، رنگ آن ها ممکن است به قهوه ای تبدیل شود و رنگ آن زرد گردد، برای این که به حالت اولیه بر گردد، باید آن را در جای خنک نگهداری کرد. اگر این محصول را در مقابل آفتاب قرار دهیم، شکرک آن ها برطرف می شود، همچنین می توان گفت که شیره ای که کامل نجوشیده است، ترشیدگی پیدا می کند و یا این که ممکن است دچار کپک شود، چون به اندازه کافی غلیظ نشده است.
در این صورت نیاز به جوشاندن دوباره شیره انگور به وجود می آید، اما آیا جوشاندن شیره انگور کار درستی است و در طب اسلامی چگونه حکمی دارد؟ شیره انگور یکی از مواد غذایی است که برای درمان بیماری های دستگاه گوارش مورد استفاده قرار می گیرد. این شیره ها در حالت عامیانه به دوشاب نیز معروف هستند و دارای طرفداران بسیار بالایی می باشند، انرژی که این شیره ها حاصل می کنند، بسیار چشمگیر بوده و از آن ها برای وعده صبحانه استفاده می شود.
از شیره انگور در تهیه انواع دسر شربت، حلوا، کیک و غیره نیز استفاده می شود. آن ها برای میان وعده بسیار مناسب هستند و بهترین شیرین کننده به حساب می آیند و افراد زیادی نیز وجود دارند که شیره انگور را جایگزین قند و شکر می کنند و بیماری ها را با آن ها درمان می کنند. استفاده از انواع شیره انگور باعث می شود که سردی دستگاه گوارش رفته رفته از بین برود و بدن شروع به گوشت گیری کند.
اگر پس از مدتی احساس کردید که شیره انگور به اندازه کافی غلظت ندارد و دچار کپک می شود، باید آن ها را در مقابل حرارت غیر مستقیم خورشید قرار داد و این مواد غذایی را مرتب به هم زد. در این صورت آب اضافی آن ها رفته رفته از بین می رود و غلیظ تر می گردند. شیره انگور که به صورت سنتی تولید می گردد بدون مواد نگهدارنده بوده و دارای خواص درمانی بسیار زیادی است. آن ها سالم تر هستند و می توان خریدشان را به شیوه های مختلفی انجام داد.
جوشاندن مجدد شیره انگور
از انگور فرآورده های مختلفی حاصل می گردد، شیره انگور و انواع کشمش حاصل فرآورده های انگور هستند. آن ها به وفور مورد استفاده قرار می گیرند و دارای خواص درمانی بسیار زیادی هستند. در حالت کلی کشمشی که پخته می شود و باد می کند، اگر درون آب جوش قرار بگیرد، حرام می شود و باعث می شود که حکم آن ها حرام بوده و قابل مصرف نباشد.
پس از این که شیره انگور تولید و ثلثان شدند، احتمال مسکر شدن آن ها به وجود نمی آید و مست کننده نیستند، اگر دوشاب خراب شده باشد، می توان به روش حرارت دادن آن ها را برطرف کرد لذا آب انگوری که جوشیده شده است، ثلثان نشده و ممکن است، مسکر شود.
اگر شیره انگوری که تولید می کنید به اندازه کافی غلیظ نشده باشد و دارای آب اضافه می باشد. در این صورت باید فراینده غلیظ کردن آن ها دوباره صورت بگیرد، در غیر این صورت ممکن است شیره انگور کپک بزند و طعم ترشی پیدا کند و یا این که شکرک بزند.
با توجه به احکام شرعی که در مورد این موضوع منتشر شده است، می توان فرایند غلیظ کردن این محصولات را از سر گرفته و برای این کار می توان جواب پرسش و پاسخ خود را از علما گرفت و برای این کار از طریق سایت های اینترنتی اقدام کرد.
شیره انگور دارای فیبر بسیار زیادی است، آن ها مانع از بیماری یبوست می شوند و باعث می شوند، دستگاه گوارش بهتر فرایند خود را انجام دهد. از دیگر خواص آن ها وجود کلسیم، منیزیم و فسفر موجود در این ماده غذایی بوده و باعث عملکرد بهتر مغز می شود، آن ها از زوال عقل در پیری جلوگیری می کنند و برای مقابله با بیماری آلزایمر مناسب هستند.
شیره انگور برای وعده صبحانه مناسب می باشد و همراه با حلوا ارده و دیگر شیره ها مورد استفاده قرار می گیرند و انرژی لازم را برای فعالیت های روزانه تامین می کنند، استفاده از این ماده غذایی باعث رشد کودکان می شود، آن ها طرفداران بسیار زیادی دارند می توان آن ها را به صورت کیلویی خریداری کرد.
خرید این محصول از طریق سایت های اینترنتی در بازه ی زمانی کمی انجام می شود و مصرف کننده می تواند در زمان و هزینه را خود صرفه جویی داشته باشد، این روش بسیار مناسب و مقرون به صرفه بوده و از اتلاف زمان و هزینه جلوگیری می کند.
فروشگاه های سطح کشور نیز اقدام به توزیع این مواد غذایی به روش حضوری می کنند، آن ها پس از طی یک بازه ی زمانی و پرداخت هزینه های بیشتر باید این محصول را خریداری کنند، این روش خرید در گذشته بیشتر استفاده شده و امروزه رد شده اند.
جوشاندن شیره انگور چه حکمی دارد
شیره انگوری که تولید شده و دوباره مورد جوش قرار بگیرد، ثلثان می شود، در نتیجه امکان مسکر شدن آن ها به وجود نمی آید، اما می توان گفت که شیره های انگوری که گرفته شده اند، به مرحله ثلثان رسیده اند، ممکن است دچار مسکر شوند. در نتیجه برای کلیه این فرایند ها باید به سایت های اینترنتی مراجعه کرد.
برای اطلاع از حکم این موضوع می توان از طریق سایت های اینترنتی اقدام کرده و موضوع خود را در قالب سوال به علما اعلام کرد و در اسرع وقت جواب آن ها را مشاهده نمود. شیره انگور بهترین ماده غذایی بوده که از انگور به دست می آید، آن ها دارای ارزش غذایی زیادی هستند و انرژی لازم برای فعالیت های روزانه و تامین می کنند.
فرایند جوشاندن شیره انگور ها باعث می شود که این ماده غذایی طول عمر بیشتری داشته باشد، مراکزی که تولید کننده انگور درجه یک بوده و تولید شیره ها در اکثر وقت صورت می گیرد و می توان این محصولات را به صورت کیلویی در سطح کشور خریداری کرد. خرید شیره انگور به صورت حضوری و مجازی امکان پذیر می باشد، و سایت های زیادی وجود دارند که اقدام به این خرید و فروش عمده شیره انگور می کنند.
از گزینه های مهم روش تولید آن ها می باشد که به روش سنتی و صنعتی انجام می شود و هر دو روش را می توان به کمک اینترنت می توان بررسی کرد. روش صنعتی در کارخانه ها بوده و بسته بندی آن ها حاوی اطلاعات لازم در مورد تاریخ تولید، تاریخ انقضا، نشان سیب سلامت و … می باشد.
جایگزین خاک سفید در شیره انگور
اضافه کردن خاک سفید به شیره انگور برای دیابت مفید بوده و باعث می شود تا آن ها زلال تر باشند، همچنین باعث می شود که این ماده غذایی دیگر ترش نباشد، یا به اصطلاح کلی باعث جلوگیری از نجس شدن آن می شود، می توان گفت که خاک سفید یکی از موادی بوده که باید در مقابل آفتاب قرار بگیرد، تا کلیه نجاست و کثیفی های آن ها از بین برود، سپس آن خا را به آب انگور اضافه می کنند و باعث می شود که این ماده غذایی نجس نردد و حکم حلالی داشته باشد، برای این کار گفته می شود که آب انگور را در ظرف های رویی می ریزند.
خاک سفید را می توان از عطاری ها خریداری کرد و یا این که این خاک سفید ها را می توان از کوه های ملایر تهیه کرد و با قرار دادن آنها در برابر نور خورشید، آلودگی های این مواد از بین می رود. جوشاندن آب انگور ها در ظرف هایی که دارای جنس رویی هستند، نسبت به دیگر ظرف ها زود تر انجام می شود.
شیره انگور های آماده شده دارای کف هایی هستند که این کف ها سرشار از خواص بسیار فراوان می باشند و طعم لذیذی دارند، بهتر است موقع پخت آن ها را جدا کنید تا شیره انگور کدر نشود. خاک سفید دارای ترکیبات آهکی هستند و سرشار از املاح معدنی می باشند و آن ها برای جلوگیری از نجس شدن یا کپک زدن شیره ها مورد استفاده قرار می گیرند، به راحتی می توان با مواد دیگر این آهک ها را جایگزین کرد.
حکم ریختن خاک در شیره انگور
ریختن خاک در شیره انگور برای جلوگیری از نجس شدن آن ها می باشد، این فرآیند سبب می شود که شیره انگور ها ترش نشوند، با استفاده از این خاک سفید می توان بهترین ترکیب انواع شیره انگور را تولید کرد. ترکیب آن ها باعث تصفیه این محصول می شود، برای این که شیره انگور حلال باشد، آب انگور باید به میزان دو سوم آن به جوش برود. می توان از خاک سفید نیز در این ترکیب استفاده کرد.
روستا هایی که در اطراف ملایر وجود دارند، تولید کننده این خاک ها هستند. آن ها برای این که مانع از گل آلود شدن آب انگور می شوند، باید حرارت ببینند، همچنین خاک ها باعث می شوند که نا خالصی های موجود در آب انگور ترش از بین برود و در مدت زمان دیگر کپک نزند، به وسیله پارچه های مخصوص می توان خاک را از آن جدا کرده و سپس بگذارید تا دو ساعت دیگر به جوش آید. شیره سنتی انگور باید به اندازه کافی حرارت داده شود و درون قابلمه های رویی باشد.
رنگ قهوه ای و شفاف تر شدن این شیره ها حاکی از جدا شدن خاک سفید از آن ها می باشد، به راحتی می توان پس از قرار دادن و غلیظ شدن این محصولات آن ها را از روی اجاق پایین آورده و بگذارید تا سرد شوند، سپس باید دسته بندی آن ها درون بطری های درب دار انجام شود و در محیط های خشک و خنک نگهداری شوند و از این مراحل قبل از صادرات شیره انگور استفاده می شود.
تهیه شیره انگور حلال
تهیه شیره انگور سفید حلال به روش سنتی و صنعتی انجام می شود، برای این کار اقدام به دان کردن انگور ها می شود، سپس آن ها را له کرده و آبگیری می کنند، با استفاده از ماشین آلات مختلف می توان دانه های انگور را از آن ها جدا کرد سپس آن ها را در معرض حرارت قرار می دهند. نوع خانگی و صنعتی آن ها تفاوت زیادی با هم ندارند، اما نوع خانگی این محصولات ارگانیک می باشد، ممکن است و دچار شکرک شوند، شکر کاملا طبیعی بوده و به خاطر وجود شهد زیاد موجود در این محصول می باشد.
به خاطر خاک سفیدی که در تولید شیره انگور استفاده می شود، احتمال دارد آن ها دچار شکرک شوند، برای حلال کردن این محصولات از این خاک استفاده می شود. میزان غلظت شیره ها نیز باعث شکرک زدن این ماده غذایی می شود، یک از گزینه های مهم غلظت آن ها است. هر چه شیره ها غلیظ تر باشند، دیر تر شکرک می زنند. شکرک داشتن این شیره نشانه خالص و طبیعی بودن آن ها است و با وجود آن ها خواص این ماده غذایی از بین نمی رود.
برای حلال درست کردن این ماده غذایی از خاک سفید استفاده شده و آن را درون شیره ها استفاده می کنند. آن ها باعث جلوگیری از نجس شدن این ماده غذایی می شوند، برای آن که شیره تولید شده حلال باشد، باید آب انگوری که مورد حرارت قرار داده شود دو سوم آن ها جوش بخورد و یک سوم این ماده غذایی باقی بماند.
فرایند تولید شیره انگور به روش سنتی کار بسیار راحتی است و به راحتی می توان این محصول را در خانه نیز تهیه نمود و کمترین قیمت شیره انگور برای خود تهیه کرد. نوع خانگی آن ها سالم می باشد و برای کودکان هیچ گونه ممانعتی ندارد. بسته بندی این محصول به صورت خانگی انجام می شود و برای این کار باید کلیه محصولات را در ظرف های درب دار ریخته و از آن ها را در محیط های خنک نگهداری کرد. هنگام استفاده از این ماده غذایی نباید از قاشق خیس استفاده کرد، چرا که ممکن است منجر به کپک زدن آن ها شود.